Palvelut

Teemme mm. seuraavia toimenpiteitä. Soita ja kysy muista toimenpiteistä.


Rokotukset ja terveystarkastukset

Pennun ensirokotuksesta aikuisten koirien ja kissojen rokotuksiin. Rokotuksen yhteydessä kuunnellaan sydän ja keuhkot taustalla piilevien sairauksien varalta, lisäksi pennuilta tarkastetaan purenta sekä uroksilta kivekset.

Teemme myös hevosten rokotuksia talleilla.

Pentutarkastuksista aina aikuisten lemmikkien terveystarkastuksiin. Pentutarkastukseen sisältyy aina sirutus ja kennelliiton pentutarkastuslomakkeen täyttö sekä sirujen rekisteröinti omakoiraan. 

Terveystarkastukset voidaan tehdä lemmikin kliinisen tutkimuksen lisäksi kattavammin ottamalla verinäytteitä, joista saamme tulokset seuraavaksi arkipäiväksi lähettämällä näytteet yhteistyölaboratorioomme. 

Kirurgia

Teemme klinikalla pieniä kirurgisia toimenpiteitä, kuten kissojen ja koirien kastraatiot/sterilaatiot. Suoritamme myös ennalta arvaamattomat kiireiset leikkaukset kuten koiran sektio ja märkäkohtuleikkaukset. Lisäksi teemme patinpoistoja, jotka lähetämme tarvittaessa patologille tutkittavaksi. Hinnaston ulkopuolisista operaatioista, kysy tarkempi hinta-arvio klinikalta.

Koirien leikkaukset suoritetaan lähes poikkeuksetta inhalaatioanestesiassa, potilaan sykettä ja veren happipitoisuutta seurataan toimenpiteen aikana. 

Kissojen operaatiot tehdään vaihtelevasti toimenpiteestä riippuen lihaksensisäsesti tai suonensisäisesti annosteltavilla nukutusaineilla. Myös kissoilla seurataan sykettä sekä veren happipitoisuutta.

Suureläimet

Hoidamme suureläimet: naudat, hevoset, lampaat tilakäynneillä. 

Tallikäynneillä onnistuu hevosten tiineystarkastukset, rokotukset, hampaiden tutkimus/raspaus rauhoituksessa sekä tietenkin kiireellisen potilaan hoito: ähky, ontumat, silmävaivat, haavat ym.

Tilakäynneillä onnistuu lehmien synnytysteiden tutkiminen ultraäänellä, perustoimenpiteet: nupoutukset, terveydenhuolto sekä kiireellistä hoitoa vaativat toimenpiteet kuten utaretulehdukset, poikimahalvaukset sekä synnytysapu. 

Lampaiden tiineysultraäänitutkimukset sekä kiireelliset toimenpiteet: synnytysapu, haavat, ontumat.


Sisätaudit

Sisätautisia vaivoja ovat mm. sydän- ja keuhkotaudit, suoliston, virtsateiden ja sisäelinten sairaudet, joiden tutkimiseksi joudutaan usein ottamaan näytteitä. Usein tutkimuksia täydennetään myös esim. ultraäänitutkimuksella ja röntgenkuvauksella.

Sydän- ja keuhkosairauksien tutkimiseksi joudutaan usein turvautumaan röntgentutkimuksiin. Sydämen ultraäänitutkimuksia varten lähetämme potilaat toisaalle.

Röntgenkuvaukset

Klinikalla on nykyään myös mahdollista ottaa röntgenkuvia pieneläimistä kiinteällä röntgenlaitteellamme. Kuvaamme mm. akuutit vatsavaivaiset, ontuvat sekä myös Kennelliiton virallisia lonkka-, kyynär- ja selkäkuvauksia. Röntgenkuvaukseen lemmikit yleensä rauhoitetaan (poislukien tiineysröntgen), jotta ne pysyvät liikkumattomina kuvauksen ajan. Kiinnipitäjänä toimii lemmikin omistaja, hoitaja tai eläinlääkäri. 


Kennelliiton viralliset kuvaukset

Virallisten luustokuvien lähettäminen sähköisessä muodossa muulle taholle kuin kennelliitolle on maksullista, kts. Hinnasto. Kuvat lähetetään ainoastaan eläimen omistajan suostumuksella.

Kotieutanasia

Teemme koirien ja kissojen lopetuksia niin klinikalla kuin kotikäynteinäkin. Pääsääntöisesti 25km säteellä klinikalta. Kotieutanasia mahdollistaa lemmikille stressittömämmän käynnin, kun eläintä ei tarvitse tuoda klinikalle. 

Otathan huomioon, että kotieutanasiaan tulee varata aika hyvissä ajoin, kiireellisissä lopetustilanteissa lemmikit on tuotava klinikalle. Kotieutanasiaan on mahdollista varata aika ainoastaan puhelimitse. Klinikalla suoritettaviin lopetuksiin voit varata ajan myös nettiajanvarauksen kautta.

Tuhkaus

Kauttamme on saatavilla kattavat tuhkauspalvelut Metsäkulman eläintuhkaamon kautta. Lemmikki on mahdollista haudata itse tai toimittaa yksilö- tai yhteistuhkaukseen. Yksilötuhkauksessa käytössä on Metsäkulman eläintuhkaamon uurnat, joista on nähtävillä kuvat heidän nettisivuillaan.

Ultraäänitutkimukset

Klinikallamme on laadukas ultraäänitutkimuslaite, jolla teemme lemmikkien tiineystarkastukset sekä rakon ja vatsaontelon tutkimuksia. Ultraäänitutkimuksessa pystytään selvittämään elimien rakenne ja mahdolliset poikkeavat muutokset elimissä tai suolistossa.

Lisäksi käytössämme on kannettava rektaaliultraäänilaite mm. suureläinten tiineystarkastuksia varten. 

Pieneläinten sydämen ultraäänitutkimuksia ei toistaiseksi tehdä klinikallamme.

Hammaskivenpoisto

Teemme klinikalla koirien ja kissojen hammaskivenpoistoja yleisanestesiassa eli täysin nukutettuna. Hammaskivenpoistot tehdään koirille pääsääntöisesti inhalaatioanestesiassa. Kissoilla käytämme lisähappea. Potilaan elintoimintoja (syke, veren happipitoisuus) seurataan nukutuksen aikana.

Hammaskivenpoisto on ennaltaehkäisevä toimenpide hampaiden vakavampien sairauksien estämiseksi. Mikäli hammaskivenpoiston yhteydessä ilmenee muita vakavia suuontelon sairauksia, kuten voimakasta ientulehdusta, katkenneita/lohjenneita hampaita, jatkotutkimuksena suositellaan koko hampaiston röntgenkuvausta.

Hammasröntgen

Hammaskivenpoiston yhteydessä on joskus tarve ottaa röntgenkuvia hampaista mm. murtuman, hammaspuutoksen tai heiluvien huonokuntoisten hampaiden vuoksi. Kun hampaat kuvataan, juurissa ja leukaluissa olevia muutoksia on mahdollista havaita. Hammaskuvauksen ja hammaskartan perusteella selvitetään poistokuntoisten hampaiden kunto ja lukumäärä. Klinikallamme ei toistaiseksi tehdä kirurgisia hampaidenpoistoa. Röntgenkuvat voidaan lähettää ja potilaat ohjata jatkohoitoon yhteistyöklinikallemme Haminan eläinklinikalle.

Neuvonta

Annamme puhelimitse neuvontaa lemmikkien hoitoon liittyen, parhaiten tavoitat meidät aamulla klo 8:00-9:00. Aamulla voidaan käydä läpi lyhyet asiat (max 5 min). Mikäli haluat pidemmän neuvonta-ajan (15 min), voimme varata teille eläinlääkärin maksullisen soittoajan.

Päivystyspotilaat

Meille voit soittaa aina! Aukioloaikojen puitteissa pyrimme hoitamaan myös kiireellistä eläinlääkinnällistä hoitoa vaativat potilaat. Näitä ovat mm. yleistilan lasku, haavat, tulehdukset, ontumat, synnytysapu. 

Päivystyspotilaita pyritään hoitamaan aina tarpeen tullen ja tarvittaessa saatamme siirtää ajanvarauspotilaan myöhempään ajankohtaan, mikäli on kyse hätätapauksesta. Näistä ns. päivystysajoista perimme korotetun toimenpidemaksun.


Laboratorio

Klinikalla pystymme tutkimaan verinäytteitä melko kattavasti. Käytössämme on InSight V-IA, InSight V-CHEM, InSight HCT sekä Hemocue WBC laitteet, joilla saamme tutkittua kattavasti elinarvoja (maksa-, munuais-, kilpirauhasarvot, elektrolyytit, kortisoli, haimalipaasi). Saamme tarkistettua tulehdusarvot koiran CRP, kissan SAA sekä valkosolut. 

V-CHEM laitteella elinarvoja ja elektrolyytit voidaan tutkia myös suureläimiltä.

Muut tutkimukset verinäytteistä tutkitaan  yhteistyölaboratoriossamme ja tulokset saadaan seuraavalle arkipäivälle. 

Klinikalla voimme tutkia itse virtsa- ja korvanäytteet. Lisäksi teemme sekä hevosten että pieneläinten ulostenäytetutkimuksia loisten varalta.


MLS Laserterapia

MLS-Laser tulee sanoista Multiwave Locked System. Se on kivuton ja turvallinen hoitomuoto kaikille lemmikeille.

Ensimmäisenä klinikkana Suomessa voimme tarjota asiakkaillemme nyt uusinta Laser-teknologiaa. Käytössämme on Italialainen ASA-Laserin valmistama Mphi Vet laite, joka on pidempään ollut käytössä Italiassa. Siinä yhdistyy perinteisen LLLT-laserin sekä korkea energisen laserin hyödyt. Tutkimustietoa MLS-laserin hyödyistä on jo paljon ja aktiivista tutkimusta tehdään jatkuvasti lisää.

MLS-Laserin hyödyt:

* lisää solujen aktiivisuutta ja uusiutumista (verisuonten uudiskasvu, lihassolujen, hermosolujen ja sidekudoksen uudelleenjärjestäytyminen vaurioissa)

* laajentaa veri- ja imusuonia ja lisää verenkiertoa

* vähentää kudosten turvotusta 

* vähentää kipua ja tulehdusreaktiota


Mihin MLS-laseria voidaan käyttää?

*  Haavojen hoito (traumaattiset, kirurgiset tai avohaavat, myös tulehtuneet haavat ja paiseet). Tarkoituksena on nopeuttaa haavan paranemista

* Kivun lievitys (akuutit tapaturmat, nivelkipu, selkäkipu, krooninen kipu nivelrikossa tms.) Voidaan lievittää kipua niin luu, nivel, jänne tai lihasperäisissä kiputiloissa.

* Hermostollisissa sairauksissa, mikäli on päätetty hoitaa potilasta konservatiivisesti eli ilman leikkausta (mäyräkoirahalvaus, muut takapään hermostolliset heikkoudet). Tarkoituksena on hoitaa kipua, selkäytimen turvotusta, lisätä hermojen uudelleenjärjestäytymistä.

Laserhoidosta ja sen tarpeesta päättää aina eläinlääkäri potilaan tutkimisen perusteella. Kaikkia vaivoja ei voida parantaa laserterapialla.